Xiaomi

A Xiaomi nyolc éve még nem is létezett, mára azonban a világ negyedik legnagyobb okosmobilgyártója lett. A márka két éven belül több ezer üzletet kíván nyitni, ehhez kapott most óriási lökést, ugyanis kiderült mekkora árfolyamon tervezi a Xiaomi a nyilvános részvénykibocsátásátA Xiaomi nemcsak Ázsiában, hanem más kontinenseken is egyre népszerűbb márka. A kínai céget mindössze nyolc éve alapították, azonban mára megkerülhetetlen tényező lett az okostelefonok piacán. A sikert a pekingi vállalat annak köszönheti, hogy nagyon alacsony árréssel dolgozik a vetélytársakhoz képest, és inkább az eladott mennyiségre megy rá. Az üzleti modell annyira jól sült el, hogy a Xiaomi tőzsdére fog lépni, ennek részletei derültek ki most.  A Xiaomi a tervezett ársáv alsó határára árazta be hongkongi részvénykibocsátását,

és ezzel 4,72 milliárd dollár tőkére tett szert.

Ez részvényenként 17 hongkongi dolláros (2,17 amerikai dollár) árazást jelent. Korábban 17-22 hongkongi dolláros sávról beszéltek. A Xiaomi részvényekkel július 9-én kezdik meg a kereskedést a hongkongi tőzsdén.

A 17 hongkongi dolláron kibocsátott 2,18 milliárd részvény négy éve a legnagyobb tőkeemelés egy technológiai vállalattól a világon.